HurumaMeva1

Fashion & Design Project Kenia

In Ngong, een dorp op 26 kilometer afstand van Nairobi krijgen kwetsbare vrouwen en jongeren via de Stichting Huruma MEVA een naaiopleiding. De Hand sponsorde de naaimachines.

In het dorp ligt de sloppenwijk Mathare. Hier wonen ongeveer 600 mensen. Jukumu Letu is een Keniaanse organisatie die kinderen uit de sloppenwijk opvangt, zodat moeders overdag een baantje kunnen zoeken. Zij verzorgen lessen in de onderbouw voor deze kinderen en verzorgt trainingen en psychische hulp voor de volwassenen.

Huruma MEVA en Jukumu Letu werken samen in het Fashion- en Designproject. Daarin krijgen kwetsbare vrouwen en jongeren een naaiopleiding. Tijdens hun opleiding tot kleermaker worden zij begeleid door een medewerker van Huruma MEVA en ontvangen zij psychosociale hulp van JUKUMU LETU. De medewerker van Huruma MEVA is Martha. Martha is de eerste gesponsorde student van Huruma MEVA, die haar diploma op de universiteit heeft gehaald. Na de opleiding krijgen de vrouwen een baan in een naai-atelier bij Jukumu Letu. De gemeente Ngong draagt zorg voor een winkel waar de producten verkocht kunnen worden.